Penzmagnes logo

A verseny szabályzata

A ‘Pénzmágnes-kulcs a gyarapodáshoz’ tanulmányi versenynek résztvevője lehet minden romániai, illetve határon túli, líceumba járó diák (IX.-XIII. osztály).

A versenyzők jelentkezéskor elfogadják a versenyrészvételi szabályzatot, illetve tudomásul veszik, hogy a verseny szervezői a változtatás jogát fenntartják. Az esetleges változás a verseny honlapján (www.penzmagnes.ro) kerül kihirdetésre, erről a változás időpontjáig jelentkezők értesítést kapnak a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.

A verseny leírása

A verseny során a résztvevők két fordulóban, pénzügyi, közgazdasági témakörökben kapnak kérdéseket és feladatokat. A tananyag a verseny honlapján érhető el a Tananyag menüpont alatt.

1. forduló: 2019. november 19. kedd, 14-17 óra között (romániai idő szerint), online a www.penzmagnes.ro oldalon. 50 kérdés lesz, időkorláttal. FIGYELEM: a vajdasági illetve szlovákiai diákok 13-16 óra között-ottani idő szerint versenyeznek.

2. forduló: 2019. december 13. péntek, Kolozsváron. A döntőbe az első forduló 15 legjobb (legnagyobb pontszámot elérő) diákja kerül. Három feladatból fog állni a megmérettetés, tesztkérdések, számításos feladat, esettanulmány. Az esettanulmány megoldását zsűri előtt kell bemutatni, melynek tagjai a szervezők képviselői, a kolozsvári felsőoktatási intézmények oktatói, valamint a támogató vállalatok képviselői.

A verseny nyelve: Magyar

Díjazás

A döntőben az első három helyezett pénzbeli díjban részesül (I. díj 500 euró, II. díj 300 euró, III. díj 200 euró), valamint a felajánlások függvényében különdíjak is átadásra kerülhetnek.

Az az iskola, mely a legnagyobb létszámú versenyző diákcsapattal vesz részt a versenyen különdíjban részesül könyvcsomag formájában.

Kövess minket a Facebookon is!

 ©  Pénzmágnes.ro